Lejátszható videoklipekkel, zenékkel, fotótárral és más multimédiás szolgáltatásokkal elindult az Axelero szélessávú tartalomszolgáltatása, az [origo > play]. Az új portál jelenleg a multimédiás tartalmak legnagyobb hazai gyűjtőhelye.

Forrás: [origo]Az április 15-én startoló [origo > play] portál (www.origoplay.hu) annak a több mint félmillió hazai internetezőnek kínál vonzó tartalmakat, akik széles sávon kapcsolódnak a világhálóra. A látogatóknak igazi interaktív, multimédiás élményben lehet részük: többek között filmelőzeteseket nézhetnek, megoszthatják másokkal digitális fotóikat és olyan rádiót hallgathatnak, ami megjegyzi a zenei ízlésüket.

Az új portál a zene, kép és video hármas egysége köré épült. Nézzük meg, mi rejlik az egyes kategóriák mögött!

Zene: online rádió, internetes zenebolt

Ebben a szekcióban az érdeklődők például zenei videoklipeket nézhetnek meg: induláskor a Warner Music folyamatosan bővülő kínálatát, de tárgyalások folynak mind az öt nagy kiadóval (a Warneren kívül a BMG-vel,  az EMI-jal, a SONY Music-kal és a Universal-al) további klipek sugárzásáról is.

Itt működik egy Magyarországon egyedülálló, interaktív, online rádió is. Az [origo play] interaktív jellegéhez illő módon mi magunk választhatjuk meg, milyen stílusú dalokat szeretnénk hallani, és ezen felül a megszólaló zenét még pontozni is lehet. Így a rádió a számokat egyre inkább testre szabva sugározza, az ízlésünknek megfelelően.

Forrás: [origo]
[origo play] - Zene

A tervek szerint ugyanitt hamarosan útjára indul Magyarország első online zeneáruháza is, ahol zeneszámokat, vagy teljes albumokat lehet majd megvásárolni, kiadónként és a vásárlási forma módjától függően változó áron. A szolgáltatás várhatóan 1 hónapon belül elérhető lesz.

Kép: saját fotóalbum az interneten

A Képek kategóriában elsősorban a fotótár kínál praktikus és talán még kevéssé ismert lehetőséget: a felhasználók saját fotóikat helyezhetik el az interneten, amelyeket ezután vagy egy meghatározott csoport, vagy bárki számára elérhetővé tehetnek. A tervek szerint a közeljövőben a felhasználók a kamerával ellátott mobiltelefonjaikról közvetlenül is feltölthetik képeiket az oldalra. A fotótár mellett e kategóriában galériák, képernyőkímélők, képeslapküldés és számos más képekhez kapcsolódó tartalom várja az érdeklődőket.

Video: szórakozás és információ

A Video szekcióban kaptak helyet többek között a Reuters mozgóképes anyagai, politikai és életmód hírek, futball és más sportközvetítések. Ide tartoznak a mozifilmek is: heti 7-8 mozifilm-előzetes, valamint az új filmekről készült riportok és háttéranyagok várják a nézőket. A televíziós csatornákkal kialakított együttműködések révén tévéadások is felkerülnek a weboldalra. Innen is el lehet érni a ValóVilágot netes közvetítését.

Szélessávú internet
A szélessávú internetelérések jellemzője nem csak a hagyományos modemes kapcsolatokénál nagyobb sebesség, hanem az állandó jelleg is: a szélessávú szolgáltatás (például ADSL, kábeltelevíziós kapcsolat) előfizetői így meghatározott havi átalánydíj fejében korlátlanul érhetik el az internetet.


A végtelenbe, és tovább!

De a zene, kép, video világán túl mutató tartalmakat is lehet találni az [origo > play] oldalain. Például a gyerekekhez szól az Axer.hu, meséket, ajánlókat, játékokat kínálva. A nagyobbaknak és felnőttebbeknek pedig külön Játékparkot alakítottunk ki, ami egy helyen fogja össze az [origo] teljes játékkínálatát. Újdonság, hogy az Axelero ügyfelek nekik fenntartott szervereken mérhetik össze tudásukat hatféle multiplayer játékban.

Az [origo > play] weboldal induló tartalma az elkövetkező hónapokban, években fokozatosan bővülni fog. Terveink között szerepel többek között online nyelvtanfolyamok indítása, sőt egész estés mozifilmek (video on demand) elérhetővé tétele is.