Mobilról vezérelhető a robotkamera

2005.03.21. 13:31

A hannoveri CeBIT technológiai vásáron mutatta be a Sony Ericsson cég ROB-1 nevű robotkameráját. A kütyü drót nélkül kapcsolható mobiltelefonhoz, s akár az egész lakást bejárhatja vele tulajdonosa.

Forrás: [origo]A japán-svéd gyártó Bluetooth Motion Cam ROB-1 nevű robotkamerája támogatja a Bluetooth vezeték nélküli adatátvitelt, s tulajdonosa legfeljebb 50 méteres távolságig tudja távirányítani mobiltelefonjáról. A körülbelül tíz centiméter átmérőjű, gömbölyded kütyü három kerekén gurulva akár az egész lakást képes bejárni, s kamerája képét valós időben közvetíti a felhasználó mobiltelefonjának képernyőjére.

A ROB-1-et saját belső fényforrással is felszerelték, így akár sötétben is képes fényképezni, integrált kameráját pedig 90 fokos szögben fel-le is lehet mozgatni. Ezen kívül a mozgó kamera belső memóriával is rendelkezik, amelyben egyaránt lehet fényképeket és videókat tárolni, melyeket aztán vezeték nélkül vagy egy USB kábelen keresztül lehet a számítógépre áttölteni. A Sony Ericsson bejelentése szerint a ROB-1 kamera az idei év harmadik negyedében kerül majd piacra, ára egyelőre nem ismert.

KAPCSOLÓDÓ CIKK