Kártyacsaták, receptek a nagyik blogjában

2006.03.20. 9:31

Internetes naplót, azaz blogot indítottak egy franciaországi nyugdíjas otthon lakói, a "cyber-mamik".

Bár politikusok botrányt kavaró félmondatait, közszereplők intim vallomásait hiába keresik az érdeklődők a melesse-i idősek otthonának weboldalán, a nyolcvanas, kilencvenes éveiket taposó asszonyok úgy döntöttek, hogy az ő beszámolóik is számot tarthatnak némi érdeklődésre. Elhatározásukat tett követte, és kihasználva az egész világon egyre népszerűbbé váló blog, vagyis az interneten írt napló nyújtotta lehetőséget, kiléptek a világhálóra.

"Végre itt vannak a trendi mamik!" "Cyber mamik, Írjanak a fiatalkorukról!" - olvashatók a lelkes hozzászólások az internetes oldalon, ahol többek közt kártyacsatákról, lepényreceptekről, filmélményekről számolnak be az otthon lakói. A felsorolt témák ugyan nem vonzanak ezreket, a weboldal látogatottsága azonban eléri a napi 90 kattintást, sőt, az internetnek köszönhetően már az óceánon túlról, Amerikából is érkeznek hozzászólások.

Van, akinek remeg a keze, van, aki alig látja a betűket ("a legrosszabbak a pontok és a vesszők"), a legtöbben pedig még soha életükben nem láttak közelről számítógépet, a melesse-i nénikék mégis tavaly október óta saját maguk pötyögik be a szövegeket a klaviatúrán, bizonyságot téve arról, hogy a blog már nem csak a fiatalok, vagy a középkorúak privilégiuma.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK