Két új PDA-telefon az E-TEN-től

Vágólapra másolva!
A két új PDA-telefon nagyon sok dologban hasonlít egymáshoz, a legjelentősebb különbség a modellek között, hogy míg az M810 támogatja a HSDPA-adatátvitelt, addig az M750 csak EDGE-kompatibilis. Ennek megfelelően az M810 előlapjának jobb felsősarkában megtalálható egy kamera a videóhívásokhoz, míg az M750 csupán egy 2 megapixeles hátlapi optikával rendelkezik.
Vágólapra másolva!

Sajtóközleményében a gyártó azt hangsúlyozza, hogy a két új, teljes QWERTY-billentyűzettel ellátott modell ideális, mint mobil szórakoztatóközpont, segítségükkel bárhol elérhetjük a blogokat és az iwiw-hez hasonló kapcsolati hálónkat. Ez persze a színes-szagos marketingszöveg, nézzük, mit tudnak a készülékek. Mivel a paraméterek (eltekintve a fenti különbségektől) azonosak, ezért nem említjük külön a két típust.

Az új E-TEN modellek Windows Mobile 6 Professional operációs rendszert futtatnak, melyhez a megfelelő sebességet a Samsung S3C 2442 processzora adja, melynek 500 MHz-es órajele még ritkaság a PDA-k világában. A sebességet csak a 64 megabájt RAM foghatja vissza néha. A 109 x 59 x 17 mm-es, 179 gramm tömegű készülékek QWERTY-billentyűzete a 320 x 240 pixeles TFT-LCD-kijelzőre merőlegesen helyezkedik el, és a már sok más modellnél megismert slide-os megoldással nyitható.

Az M810 és M750 PDA-telefonok memóriája microSD-memóriakártyával bővíthető, beépített wifi-moduljuk a b és a g szabványú hálózatokat támogatják, a Bluetooth pedig 2.0-s verziójú, EDR-képes. Navigáció használatakor a pontos pozícionálásról a belső, SiRF Star III GPS-vevő gondoskodik.

(PC World)