Venni is lehet facebookos ismerőst

Vágólapra másolva!
Egy ausztrál online marketinges cégnél ezresével lehet ismerősöket vásárolni a Facebook közösségi szájton. A cég korábban csak twitteres követőket árult.
Vágólapra másolva!

A uSocial nevű ausztrál társaság korábban csak twitteres követők vásárlását tette lehetővé, most azonban kínálatában már facebookos ismerősök is feltűntek, így bárki, aki úgy érzi, nincs elég ismerőse, akár tízezer kontaktra is szert tehet.

Az ismerősöket csomagokban lehet megrendelni a uSocialnél, a megrendelőnek legalább ezer kontaktot kell vásárolnia, ami mintegy 35 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül, míg tízezer ismerősért 225 ezer forint körüli pénzt kérnek el. Természetesen nem a magányos netezőket, hanem a hirdetőket célozzák meg ezzel a szolgáltatással.

Leon Hill, a uSocial vezetője szerint ugyanis a Facebook egy rendkívül hatékony marketingeszköz: a szájton egy jól targetálható felhasználói csoportot lehet elérni, egyedül a kontaktokkal való felvétel, s a kapcsolatok kialakítása nehézkes - itt lépnek be ők a képbe. A társaság - twitteres szolgáltatásához hasonlóan - nem tesz mást, mint a rendszeréhez csatlakozó mintegy 250 millió felhasználónak elküldi ügyfele nevében az ismerősnek jelölést, akik aztán eldöntik, visszaigazolják a kapcsolatot vagy sem. Ezzel a gyakorlattal azonban ingoványos talajra lépett a cég, a Twitter üzemeltetői megpróbálták már letiltani működését, mondván a társaság kéretlen reklámokkal bombázza a felhasználókat. Az LA Times értesülései szerint a uSociallel a Digg.com online hírmegosztó szájt működtetőinek is problémája akadt, a cég ugyanis olyan szolgáltatást is kínál, melyen a szájton publikált linkek előkelő helyen való megjelenését biztosítja megvásárolt szavazatokkal.