Gyorsabb lesz az új, 9-es Explorer

Vágólapra másolva!
Az Internet Explorer (IE) 9-es változatának egy korai, még közel sem kész változatát mutatta be a Microsoft egy fejlesztői kiállításon. Az IE9 újdonságai közt elsősorban az oldalak megjelenítését gyorsabbá, a beágyazott videókét pedig folyamatosabbá tevő megoldások a legfontosabbak.
Vágólapra másolva!

A MIX10 fejlesztői kiállításon debütált a jelenlegi 8-as verziót leváltó 9-es kiadás, amelynek legfontosabb újdonságait is bemutatták. Ezek egyike a HTML5 technológia teljes támogatása: ez lehetővé teszi a YouTube-hoz hasonlóan weboldalakba ágyazott videók lejátszását akár Flash vagy más kiegészítő telepítése nélkül is.

Ráadásul az IE 9 esetében videók lejátszásához és az oldalak megjelenítéséhez a grafikus kártyák által biztosított gyorsítást is igénybe veszi, így azok sokkal gyorsabban jelennek majd meg, és például a szájtokon való görgetés is folyamatosabbá fog válni. Egyes szakértők szerint ez a technológia a weboldalakba épített interaktív tartalmak, játékok megjelenítését is forradalmasítani fogja.

Forrás: [origo]

Ugyancsak a fürgébb böngészést biztosítja majd az új Explorer továbbfejlesztett JavaScript motor, amely már képes kiaknázni a többmagos processzorok képességeit - manapság a netbookokat leszámítva a legtöbb noteszgép és asztali PC már ilyen lapkát tartalmaz. Bár az IETestdrive.com honlapról már le is lehet tölteni az Internet Explorer 9 fejlesztőknek szánt tesztverzióját, ennek kipróbálását olvasóinknak egyelőre nem ajánljuk mindennapi használatra, esetleg egy próba erejéig érdemes feltelepíteni.