Megcsörgeti a Google az elveszett Androidokat

Vágólapra másolva!
Néhány héten belül indul a Google eszközkezelő szolgáltatása, amely az elszórt és ellopott készülékek kézre kerítését is elősegíti majd.
Vágólapra másolva!

Az Android 2.2 vagy újabb szoftvert használó okostelefonokon és táblagépeken is elérhető lesz a Google új eszközkereső szolgáltatása néhány héten belül. A keresőcég hivatalos blogján publikált tájékoztatás szerint a funkció nem csak az elhagyott vagy ellopott készülékek, hanem a lakásban elszórt telefonok felkutatásában is komoly segítséget nyújt majd.

Az Android Device Manager nevű új szolgáltatás több módon is elősegíti majd az okosmobilok és táblagépek felkutatását. Ha csak a lakásban nem találjuk az eszközöket, egy webes felületen be lehet kapcsolni, hogy a telefon maximális hangerőn csörögni kezdjen.

Ugyanez a felület arra is képes lesz, hogy a Google Térképen mutassa meg a telefon aktuális helyzetét. Az Google-fiókból aktiválható funkcióval a távolból törölni lehet majd a táblagépen vagy okostelefonon lévő adatokat szeptemberi indulását követően. Hasonló funkciókat az Apple iOS és a Windows Phone platformokon már korábban is el lehetett érni.

Az előzetes információkból nem derül ki, de a funkció vélhetően csak akkor érhető el, ha a telefonon nincs letiltva sem a wifi, sem pedig a mobil adatátvitel.