Így használhatja füzetként az iPadet

isketchnote apple ces 2015
Elfelejtheti a szkennert és a jegyzetek fotózását
Vágólapra másolva!
Az iSketchnote eszközével valós időben digitalizálhatja a füzetbe írt tartalmat - egyelőre csak iPaden működik.
Vágólapra másolva!

Az iSketchnote egy olyan digitalizáló eszközt mutatott be, melynek lényege, hogy a valódi tollal, valódi füzetlapra firkált jegyzet automatikusan megjelenik az iPaden is. Így nincs szükség fotózásra, szkennelésre: egy sima jegyzet, vázlat vagy rajz azonnal szerkeszthető és megosztható digitális tartalommá válik.

Elfelejtheti a szkennert és a jegyzetek fotózását Forrás: iSketchnote

A folyamat a Slate (palatábla) nevű eszközön zajlik: erre kell ráhelyezni a papírlapot, vagy jegyzettömböt, amire aztán írunk. A munkafelületet karcmentes borítással látták el, amely a papírlapot is biztosan rögzíti a helyén.

Az alig negyven gramm súlyú és 9 milliméter vastag eszközbe mikro-SD-kártyát is helyezhetünk - ez tanácsos is, ha sokat használjuk, hiszen a Slate tárhelye mindössze 2 megabájt: nagyjából ötven oldalnyi jegyzetet tud elmenteni. Akkumulátora viszont 10 órányi készenléti időt garantál a gyártó szerint.

Az appban szerkeszthetőek a fájlok Forrás: iSketchnote

Az iPadhez mikro-USB-kábellel vagy Bluetoothon keresztül tud csatlakozni, így továbbítja az adatokat. Az ingyenesen letölthető iSketchnote alkalmazásban pedig már szerkeszthetjük is a dokumentumot: színezhetjük, formálhatjuk kedvünk szerint, újabb rétegeket adhatunk hozzá. Sőt, arra is lehetőség van, hogy a kreatív folyamatot rögzítsük: a videót pedig barátainkkal, ügyfeleinkkel megosszuk.

Az iSketchnote különleges mágneses tollakat is kínál a Slate-hez - egyelőre fekete, kék és piros színekben -, melyek jó minőségű, utántölthető tintapatronokkal rendelkeznek.

Sima tollal és papírral rajzolhatunk Forrás: iSketchnote

A teljes iSketchnote csomag, amely tartalmazza a táblát, két tollat és egy iPad-tokot, 180 dolláért, azaz mintegy 50 ezer forintért előrendelhető. Jelenleg az összes iPad minire, és az iPad 3-nál újabb táblagépekre elérhető, de a tervek szerint Macbookon, androidos és windowsos készülékeken is használható lesz.