Eljött a Mobilgeddon: több millió honlapot nem találunk

2015.04.21. 17:33

Frissítették a Google kereső algoritmusát, így mostantól mobiltelefonon más sorrendbe listázza majd a keresési eredményeket. Az Origo megfelelt az új követelményeknek, hát az Ön honlapja?

A mai napon lépett érvénybe a Google rendszerében az az algoritmusfrissítés, amely teljesen megváltoztatja a mobilról látható keresési eredmények sorrendjét. Ennek a lépésnek köszönhetően a keresőmotor mostantól a mobilbarát oldalakat részesíti előnyben, legalábbis ha okostelefonról indítunk keresést.

Az Origót a Google teljesen mobilbarátnak találta.Forrás: Origo

A cég már két hónappal ezelőtt bejelentette, hogy a mobilbarát oldalak felé tervez nyitni, mivel az online forgalom 60 százalékot mobileszközökről bonyolítjuk, és így hagytak elég időt a honlapok tulajdonosainak igazodni a követelményekhez.

A frissítést a Mobilgeddon elnevezést kapta, mivel annak végzetes következménye lesz több millió oldalra. "Azok vannak a legnagyobb veszélyben, akik nem is tudnak a változtatásról. Eljön április 21 és rengeteg kisvállalkozás azon kapja magát, hogy mától jóval kevesebb látogatójuk lesz" - mondta Szadan Itai, a Duda webfejlesztőcég vezérigazgatója

Mitől lesz egy oldal mobilbarát?

A Google algoritmusa azt vizsgálja, az adott honlapok aloldalai mobileszközön is megfelelő használhatóságot és megjelenítést biztosítanak-e a látogatóknak. Fontos a nagy betűméret, az egyszerűen kattinható linkek, és hogy alkalmazkodjon az oldal mérete, bármilyen ezsközről is nyissuk meg. Ha kíváncsi rá, hogy egy weboldal mobilbarát-e, könnyedén ellenőrizheti a Google saját oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK