Felfüggesztették a Windows 10-et

2015.07.14. 10:05

Nem érkezik több előzetes változat a Windows 10-hez, inkább a július 29-ei startra fókuszál a Microsoft.

Felfüggesztette a Windows 10 előzetes, fejlesztői verziójának frissítését a Microsoft. A szoftvercég mostantól a végleges, boltban is megjelenő verzióra koncentrál.

Az addig érkező tesztváltozatokat többé nem frissítésként tölthetik le a bétaverzió felhasználói, hanem a terjesztési csatornán keresztül lesznek elérhetők. Amennyiben új változatot adnak ki, arról a Microsoft blogján, az Insider hubon vagy a Twitteren adnak hírt.

Ezenfelül a korai Windows 10 telepítője is el fog tűnni, sőt, az aktiválásához szükséges kódok sem működnek többé. Aki frissíteni kívánja a tesztverziót (Build 10162, 10166), mindig azt az üzenetet kapja majd a rendszertől, hogy a program naprakész. Azoknak, akik még a régebbi verziókat futtatják, azt tanácsolták, a zökkenőmentes átállás miatt telepítsék a legfrissebb változatot.

A tesztüzem soha nem ér véget

Mivel a Microsoft a Windows 10 startja után úgy tekint majd az operációs rendszerre, mint egy szolgáltatásra, ezért a letölthető tesztváltozatok később visszakerülnek majd a cégóriás honlapjára.

Addig is azonban szükség van a fókuszváltásra, mert a cég szeretne működőképes, stabil rendszerrel előállni a július 29-i megjelenésre. A cél hosszú távon az, hogy egymilliárd PC futtasson Windows 10-et világszerte. A tesztelésben a redmondiak szerint több mint 5 millióan vettek részt, július 29-tól pedig 190 országban lesz egyszerre elérhető a végleges verzió. 

 

Minden, amit a Windows 10-ről tudni kell: