Rekordot döntött a régóta várt videojáték. A japán fejlesztők másfélmilliárd forintnál is többet gyűjtöttek össze rá a Kickstarteren.

Több nagy nevű játék kezdte a pályafutását valamelyik közösségi finanszírozási portálon, de egyik sem durrant akkorát, mint a nyári E3 kiállításon bejelentett Shenmue 3.

A japán akció-kalandprogram átlépte az 6 millió dolláros határt (1,7 milliárd forint) a Kickstarteren, és ezzel rekordot döntött a videojáték kategóriájában.

A Shenmue 3-ra eredetileg kétmillió dollárt kértek a fejlesztők, ez az összeg pedig a bejelentést követő kilencedik órában már össze is gyűlt.

A nagy siker persze nem volt váratlan: a Shenmue-sorozat még a SEGA Dreamcast nevű konzolján kezdte a pályafutását 1999-ben, a második rész 2001-es megjelenése óta pedig milliók várták, hogy a több epizódra tervezett bosszúsztori lezáruljon.

Mivel azonban a játékok fejlesztése a maguk korában nagyon sok erőforrást emésztettek fel, az azóta is gyakran csődközelbe került SEGA nem kockáztatta meg a Shenmue 3-at.

A közösségi finanszírozásnak hála azonban a program elkészülhet: 2017 decemberében jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re, és Xbox One-ra.