Rég kaptunk ilyen kevés spamet

e-mail notebook laptop hackaton
MIAMI, FL - FEBRUARY 01: Miguel Chateloin (L) and Lazaro Gamio use their computers to write code that would allow people living in Cuba to use email to post to blogs during the Hackathon for Cuba event on February 1, 2014 in Miami, Florida. The hackathon brought together experts and programmers to devise innovative technology solutions aimed at strengthening communications and information access in Cuba. The event is organized by Roots of Hope with support from the John S. and James L. Knight Foundation. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Júniusban a beérkezett e-mailek kevesebb, mint fele volt spam. Úgy tűnik, a kiberbűnözőknek már nem éri meg levelekkel bombázni az internetezőket.
Vágólapra másolva!

Tizenkét éve nem volt olyan alacsony a levélszemét aránya a virtuális postaládákban, mint most, derült ki egy friss jelentésből. A Symantec nevű kiberbiztonsági cég több milliárd levelet vizsgált meg, melyeknek kevesebb, mint a fele volt spam.

Júniusban 49,7 százalék, júliusban 46,4 százalék volt a spamek aránya.

A tendencia tehát csökkenést mutat, ami azt jelentheti, hogy a kiberbűnözők szép lassan átállnak más, hatékonyabb csalási módszerekre. A levélszemét nagy része ugyanis rosszindulatú, adathalász kódot tartalmazó üzenet.

A Gmail felvette a harcot

A Google roppant népszerű levelezőrendszere nemrég mesterséges intelligenciával szállt harcba a spamek ellen, méghozzá lenyűgöző eredménnyel

Bár a keresőcég csak a saját postaládáit felügyelheti, a felhasználó viselkedése alapján szűrő algoritmusok más vállalatok között is elterjedhetnek, hosszú távon biztonságosabbá téve az internetes levelezést.