Megkezdődött az Anonymous hacktivista csoport kampánya: azt szeretnék, ha az Iszlám Államot kifigurázó, szatirikus mémek árasztanák el az internetet. Összegyűjtöttük az eddigi legerősebb darabokat.

Az Anonymous által kezdeményezett, december 11-én induló online kampány lényege, hogy a felhasználók elárasszák a közösségi oldalakat az Iszlám Államot (ISIS) kifigurázó posztokkal. Az ilyen tartalmakata #Daesh és #Daeshbags hashtagekkel kell közzétenni Instagramon, Twitteren, Tumblr-ön, YouTube-on.

A "Daesh" kifejezést politikusok, aktivisták és újságírók kezdték el használni a terrorszervezet által választott név, az "Iszlám Állam" helyett, így fejezvén ki, hogy nem ismerik el legitimnek a csoportot.  Az ISIS tagjai annyira utálják ezt a nevet, hogy állítólag azzal fenyegetőztek, hogy kivágják a nyelvét annak, aki így hívja őket.

Az internet népe azonban az Anonymous mellé állva bizonyítja: nem félnek a dzsihádistáktól.

A hacktivista csoport ötleteket is adott a felhasználóknak: hogyan csináljanak viccet az ISIS tagjaiból.

Közben világszerte több nagyvárosban is demonstráltak. Az aktivisták arra kérték az utca embereit, hogy "Az ISIS nem az igazi iszlámot képviseli" feliratú szórólapokkal és matricákkal kampányoljanak.

Eközben az internetes mémek terroristái is ünnepeltek. Trombitát, hegedűt kaptak a kezükbe, és a békéről énekeltek:

Az Anonymous célja ezzel az, hogy emlékeztesse a terrorista szervezetet:

"Nem félünk." A Twitter felhasználói a fegyverek helyére vízi pisztolyokat szerkesztettek:

 A terrorszervezet új zászlót kapott:

Kigúnyolták Mohamedet, az iszlám vallás legfőbb prófétáját:

A túlvilágon ígért jutalmakat is kifigurázták:

Az Anonymous-szimpatizánsok töretlen kedvencei azonban továbbra is a már korábban látott, "Allah Quackbart!" kiáltó gumikacsafejű dzsihádisták voltak.

Allah Quackbar!Forrás: 4chan

A kampány indulásának napján, délután fél ötkor már több mint 30 ezer képet tettek közzé a #daesh címkével. Nemcsak képek, de videók is születtek: a YouTube-ot olyan paródiavideók árasztották el, mint például az ISIS toborzó dala.

Mit akar ezzel elérni az Anonymous?

"Biztos kíváncsiak vagytok arra, hogy miért trollkodunk az ISIS ellen, és mire jó ez a demonstráció? De hogy ezt megértsétek, azt is meg kell értenetek, miként működik az ISIS. Félelmet keltenek, és azt remélik, elhallgattathatnak mindannyiunkat. Sokan azonban - ahogy ők is - 

elfelejtik azt a tényt, hogy többen vannak ellenük, mint velük."