Kamu 5G miatt perlik az amerikai mobilszolgáltatót

at&t sprint 4g lte 5ge per bíróság
Egyes városokban 4G helyett már 5Ge jelzést mutatnak az AT&T mobiljai, pedig továbbra is csak 4G LTE Advanced hálózatra csatlakoznak
Vágólapra másolva!
A riválisának nem tetszik, hogy megtéveszti a fogyasztókat.
Vágólapra másolva!

Az egyesült államokbeli távközlési szolgáltatók híresek a piszkos üzleti praktikáikról, például az egyik rendszeresen visszatérő poénjuk, hogy korlátlan adatforgalmúnak hirdetik a forgalmi limites mobilnetüket. Az AT&T sajtósai nemrég újabb nevetséges fogást eszeltek ki: elkezdték lecserélni a mobilok értesítési sávjain megjelenő 4G jelzést az 5Ge jelzésre.

Egyes városokban 4G helyett már 5Ge jelzést mutatnak az AT&T mobiljai, pedig továbbra is csak 4G LTE Advanced hálózatra csatlakoznak Forrás: AT&T

A rivális Sprint mobilszolgáltató most pert indított emiatt a cég ellen New York államban, állítása szerint az 5Ge jelzés nyilvánvalóan a fogyasztók megtévesztésére lett kitalálva. A jelzésből azt hihetik a meglévő és potenciális ügyfelek, hogy az AT&T-nél már elindult az 5G, pedig ez nem igaz: az 5Ge ikont mutató mobilok valójában 4G LTE Advanced típusú hálózaton vannak.

Jelenleg egyetlen kereskedelmi forgalomban kapható mobil sem alkalmas a valódi 5G-s hálózatokra való felcsatlakozásra, így ha a technológia ténylegesen elérhető is lenne az AT&T-nél, akkor sem tudnák használni az ügyfelei.

A megtévesztési elméletét egy közvélemény-kutatással is alátámasztotta a Sprint: a megkérdezett fogyasztók 43 százaléka gondolta azt, hogy ha most venne egy új mobilt az AT&T-től, akkor az már 5G mobilhálózathoz csatlakozna.

Emellett 54 százalékuk azt hitte, hogy az 5Ge hálózat ugyanolyan vagy jobb, mint az 5G mobilhálózat.

A Sprint szerint a rivális szolgáltató arcátlan reklámfogása rendkívül lelassíthatja a saját, tényleg 5G-s mobilhálózatának a megtérülését, hiszen a megtévesztett fogyasztók azt hihetik, hogy az AT&T-nél már régóta elérhető a technológia.

Kontextusként a Sprint jelenleg abban bízik, hogy az elsőként lesz képes elérhetővé tenni a valódi 5G-t az Egyesült Államokban.

Kíváncsiak várjuk, hogy az AT&T mivel kívánja megvédeni magát a bíróságon, minimum nehéz ügynek minősíthető az átlátszó reklámfogásának a kimagyarázása.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!