Játékadaptációkat készítő filmstúdiót nyit a Sony

2019.05.21. 18:07

A végén még sikerül készíteni egy Uncharted-mozit.

Gyors tempóban nő a videojátékok közönsége és elfogadottsága, éppen ezért is minden eddiginél több üzleti ráció van a népszerű címek sorozat- vagy filmadaptációinak az elkészítésében. Sajnos az eddigi produkciók oroszlánrésze borzalmasan sikerült, függetlenül attól, hogy Uwe Bollnak volt-e bármiféle köze hozzájuk. A totálisan megbukott adaptációk egyik alapvető problémáját rendszeresen az jelenti, hogy a rendezők és a forgatókönyvírók látványosan nem értik a forrásanyagot.

The Last of Us RemasteredForrás: Naughty Dog

A Hollywood Reporter beszámolója alapján a Sonynak elege lett a helyzetből. A vállalat szeretne kiváló minőségű adaptációkat készíteni a népszerű videojátékokból, így létrehozta az ezek elkészítéséért felelős PlayStation Productions nevű céget.

A Sony száznál is több játék jogait birtokolja, így az új divíziónak bőven van miből csemegéznie a megfelelőnek tűnő projektek kimazsolázásakor.

Asad Qizilbash, az új leánycég igazgatója szerint egyszerűen jobbnak találták, ha más stúdióknak való licencelés helyett házon belül fejlesztik és gyártják az adaptációkat, mivel ők jobban megértik az alapanyagot, a célközönség igényeit és elvárásait.

Az ígérete szerint az adaptációk elkészítésekor a legfontosabb szempont mindig a minőség lesz.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!