Kikapcsolhatóak lesznek a Facebook mobilapp pöttyei

Horizontal FACEBOOK LOGO HEAD OFFICE WOMAN GESTURE THUMB DOWN
A woman makes a thumbs down sign in front of Facebook's corporate headquarters in Menlo Park, California on March 21, 2018. Facebook chief Mark Zuckerberg vowed on March 21 to "step up" to fix problems at the social media giant, as it fights a snowballing scandal over the hijacking of personal data from millions of its users. / AFP PHOTO / JOSH EDELSON
Vágólapra másolva!
A jelek szerint túllőtt a célon a felhasználók zaklatásával.
Vágólapra másolva!

A Facebook mobilalkalmazását használóknak minden bizonnyal feltűnt már, hogy az alkalmazás alulsó fülei már jó ideje pöttyök megjelenítésével jelzik, hogy új tartalmak érkeztek az adott szekciókba. A funkciót nyilvánvalóan azért találta ki a Facebook, hogy a felhasználók még véletlenül se maradjanak le valamiről, magyarán több időt töltsenek a közösségi hálózat böngészésével.

Forrás: AFP/Josh Edelson

A jelek szerint a Facebook illetékesei rájöttek, hogy sikerült túllőniük a célon, túlságosan sokan találják bosszantónak és stresszkiváltónak a pöttyöket. A cég mobilos alkalmazásaiban folyamatosan vizsgálódó Jane Manchun Wong felfedezte, hogy a pöttyök a jövőben kikapcsolhatóak lesznek a Beállítások menüben, természetesen Androidon és iOS-en is.

A Facebook szóvivője megerősítette, hogy tesztelik a pöttyök kikapcsolásának a lehetőségét, azonban a mobilalkalmazás ikonján megjelenő értesítőszámokat továbbra sem lehet majd letiltani magából az alkalmazásból.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!