A rövid, humoros videók megosztására szolgáló Coub összeállította a 2019-es év legnépszerűbb videóit. A várt hatás nem maradt el: néhánytól szó szerint percekig kacagtunk, így önöknek sem érdemes lemaradnia róluk!

Aki esetleg nem ismerné: a Coub egy rövid videók készítésére és megosztására használható szolgáltatás, ami elérhető a weben, iPhone-on és Androidon is. A mögötte álló startup céget 2012-ben alapította az orosz testvérpár, Anton és Igor Gladkoborodov, és az Inception című Christopher Nolan-film főszereplőjéről, Cobbról nevezték el.

Később a vállalkozás 1 millió dollár kockázatitőke-befektetést is kapott, így tudtak egy irodát nyitni New Yorkban. A Coub még alaposan feltörekvőben van, nem minden országban érkezett meg számára a kirobbanó siker, de Magyarországon kiemelkedően népszerű (és érdekes módon Japánban is).  A fejlesztők az amerikai iroda segítségével szeretnék megcélozni az Egyesült Államokat, ugyanis szerintük "ha ott népszerűvé válik valami, akkor az utána az egész világon népszerű lesz".

A Coub lényege, hogy már meglévő videókból (amik érkezhetnek akár YouTube-ról is, de sajátot is feltölthetünk) vághatunk ki egy 10 másodperces részletet, tehetünk alá zenét, ezt pedig aztán a program végtelenítve játssza le. Nem kötelező persze vicces videót készíteni, de a recept igazából ehhez adja magát a legjobban. Ráadásul az egész nagyon könnyű, tényleg másodpercek alatt össze lehet dobni egy coubot, majd megosztani azt. 

A fejlesztők célja végső soron az volt, hogy a GIF-eknek állítsanak ellenfelet, és azokhoz hasonlóan könnyen lehessen virálisan terjedő kis tartalmakat készíteni, amiket be is lehet ágyazni. Az alapító Anton Gladkoborodov szerint a Coub több szempontból is jobb, mint a GIF, nem utolsósorban azért, mert van hangja. 

A Coub-videók teljes 2019-es toplistája a hivatalos oldalon érhető el, de persze mi is berakunk ide néhányat, a biztonság kedvéért.

Harry Potter nem igazán kap levegőt Hermione láttán:

 Valaki Párizsban a Star Wars-féle birodalmi indulót játssza el a rendőröknek:

A népszerű Mr. Robot című sorozat főszereplője láthatóan szereti jól érezni magát:

 Pont Luke Skywalker ne szeretne egy kis sütögetést?

 A kutyus nagyon szeretne beleszólni a mikrofonba:

 Aquaman valójában végig egy mosógép volt?

Még a Bosszúállók Lokiját is le tudják nyűgözni a szép idomok:

Szegény sárkányok nem jártak jól a Trónok harcában: