Fotókon az elkaszált Sony Ericsson gamermobil

sony ericsson xperia play 2
A Sony Ericsson Xperia Play 2 prototípusa
Vágólapra másolva!
Nyolc év után került elő az Xperia Play 2 prototípusa.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt olyan három évben új kategória született az okostelefonos piacon, egyes gyártók specifikusan gamereknek szánt okostelefonokat is kínálnak. A koncepció nem új, az egész elképzelés mára elfeledett úttörője a 2011-ben piacra dobott Sony Ericsson Xperia Play volt, a szétcsúsztathatós kialakítású mobil a QWERTY-billentyűzet helyén fizikai kezelőszerveket kínált a játékok vezérléséhez.

A Sony Ericsson Xperia Play 2 prototípusa Forrás: JerryYin / Idle Fish

Az XDA Developers fórum egyik prototípusokat gyűjtő tagja most nagy szenzációt keltett: JerryYin állítása szerint a birtokába jutott az Xperia Play 2 prototípusa, és jelenleg a kínai Idle Fish aukciós webhelyen árulja.

Forrás: JerryYin / Idle Fish

A jelek szerint a mérnökök komoly energiát fektettek a második generációs, ám valamiért elkaszált modell fejlesztésébe. A D-PAD és a PlayStation-logós funkciógombok maradtak az elvárt helyeken, azonban a többi billentyű más helyre került, és csatlakozott hozzájuk egy „3D" feliratú gomb is. Az utóbbi legvalószínűbb magyarázata, hogy térbeli megjelenítésre is képes kijelző kerülhetett a telefonba: akkortájt több mobilgyártó és tévégyártó is kísérletezett ilyenekkel kijelzőkkel, talán ezzel lehetett volna kikapcsolni és bekapcsolni az effektet.

Forrás: JerryYin / Idle Fish

Végül az új gombok alatt található egy vadiúj felület is, a kerek szélei digitálisan működő stickeknek tűnnek, és a telefon egy hosszabbik oldalára is kerültek mutatóujjal működtethető ravaszok.

Forrás: JerryYin / Idle Fish

Ugyan az egyik kép tanúsága szerint a telefon valamilyen mértékben működőképes állapotban van, azonban JerryYin a képeken kívül semmilyen specifikációt vagy egyéb információt sem hozott nyilvánosságra a prototípusról.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!