Ennyi szabad helyet kínál az Xbox Series X

microsoft xbox series x játékkonzol
Fekvő tájolásban is használható lesz az Xbox Series X
Vágólapra másolva!
Az 1 TB háttértár komoly hányadát lefoglalja a rendszerszoftver.
Vágólapra másolva!

A gamerek számára egyszerre áldás és átok a következő generációs játékkonzolok SSD háttértára. Áldás, hiszen ezekkel masszívan gyorsabban töltődhetnek majd be a játékok, ráadásul várhatóan a futtatásukkor sem fognak objektumok és magas felbontású textúrák feltűnően bepattanni a képkockákra, ez a probléma főként a nyílt világú játékoknál szokott feltűnő lenni.

Xbox Series X Forrás: Microsoft

Másrészt viszont a csúcskategóriás SSD-k nem olcsó mulatságok, így a Sony és a Microsoft sem tehette meg, hogy túlságosan bőséges kapacitásút tegyen konzoljaiba. A bővítési lehetőség ugyan a PlayStation 5 és az Xbox Series gépek esetében is adott, de anyagilag várhatóan nagyon sokáig mélyütés lesz az elérhető tárhelyük növelése.

Jelenleg nem világos, hogy a PlayStation 5 papíron 825 GB kapacitású háttértárából ténylegesen mennyi áll majd rendelkezésre a játékosok számára, azonban az IGN jóvoltából az Xbox Series X esetében fény derült a rejtélyre.

A reklám szerint a konzol 1 TB kapacitású, ám ebből ténylegesen csak bő 800 GB hely lesz felhasználható; az SSD durván egyötödét kisajátítja az Xbox operációs rendszere.

További érdekesség, hogy az Xbox Series gépekbe bedugható, szintén 1 TB kapacitásúnak mondott SSD bővítőkártya ténylegesen 920 GB helyet fog hozzáadni a konzol beépített háttértárához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!