Kong az ürességtől az Apple űrhajója

2020.07.14. 14:07

Az USA-ban idén biztosan marad a távmunkánál a cég.

A koronavírus-járvány által egyik legsúlyosabban érintett Egyesült Államokban még nem látszik a fény az alagút végén, ennek megfelelően a vállalkozások java sem mostanában lesz képes visszatérni a megszokott kerékvágásba. A Bloomberg beszámolója szerint az Apple arról tájékoztatta a dolgozóit, hogy az idei évben már nem számít az irodai és kereskedelmi egységeiben a megszokott munkavégzési rend visszaállására.

Az Apple Park még 2017-ben, röviddel az elkészülte előttForrás: AFP/2017 Getty Images/Justin Sullivan

Ennek megfelelően előreláthatóan az 5 milliárd dollárból (1565 milliárd forintból) nemrég felhúzott, csillaghajós főhadiszállása az év további részében is kong majd az ürességtől. A cég folyamatosan figyelemmel követi lokális szinten a járványhelyzetet, az USA-n kívül és belül ezek függvényében dönt majd a helyi irodák és üzletek kinyitásáról vagy bezárásáról.

Emiatt előfordulhat, hogy egyes helyszíneken még idén tartósan helyreállhat a rend, míg mások átfogó pókhálózást igényelnek majd az újranyitásuk előtt.

Deirdre O'Brien, az Apple kiskereskedelmi üzletágának alelnöke arra kérte az Apple Store-ok munkatársait, hogy amennyiben bezár a kereskedésük, akkor minél előbb csatlakozzanak be a Retail at Home programba, amelyen keresztül otthonról tudnak terméktámogatási munkát végezni. Állítása szerint az elmúlt időszakban rengeteg ügyfélnek kellett sokat várnia, mire valaki foglalkozni tudott az ügyükkel, szeretné minimalizálni a negatív élményt szerző ügyfelek számát.

TOVÁBBI CIKKEK A ROVATBÓL

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!