Csökkenhet a betört mobilkijelzők száma

gorilla glass invictus okostelefon smartphone
Gorilla Glass Invictus
Vágólapra másolva!
Kisebb áttörésnek tűnik a Gorilla Glass Victus üveg.
Vágólapra másolva!

Az üvegspecialista Corning bejelentette az új generációs Gorilla Glass védőüvegét, a nagyon közeli jövőben piacra is kerülnek a terméket használó első okostelefonok. A cég szerint a Gorilla Glass Victus hatalmas előrelépés az előző védőüvegéhez képest, jó eséllyel képes túlélni, mikor az általa védett okostelefont 2 méteres magasságból, kijelzővel lefelé a betonra ejtik.

Kontextusként a normál védőüvegek csak olyan 80 cm magasságból leejtve élik túl jó eséllyel az ilyen megpróbáltatást, míg az előző Gorilla Glass 6 esetében 1,6 méteres zuhanás esetén ~80 százalék volt az üveg túlélési esélye.

Ezzel együtt a Corning szerint a karcállóság terén is óriási előrelépést hoz az Invictus, 8 newtonos erővel alig lehetett megkarcolni a laborban, míg egy rivális termékben feleennyi erő hatására is számottevő kár keletkezett. A karcállóság nem pusztán esztétikai szempontból fontos, hiszen a mély karcok érdemben meggyengítik a védőüveget, így a telefon későbbi leejtésekor nagyobb eséllyel törhet be, repedhet végig az üveg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!