Ezek a programok futnak az új Maceken

home office laptop notebook apple macbook otthoni munka távmunka
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Kereshető adatbázisba gyűjti egy fejlesztő a kompatibilis appokat.
Vágólapra másolva!

Kényelmetlen időszak elé nézhetnek az Apple saját fejlesztésű processzorával szerelt Mac gépeket vásárlók, hiszen a gyártó jelentős erőfeszítései ellenére nem kínálnak száz százalékos kompatibilitást a még Intel processzoros társaikra készült szoftverekkel. Egyes alkalmazások egyáltalán nem futnak az új típusú gépeken, míg mások váratlan bugokkal, teljesítménybeli problémákkal, összeomlásokkal bosszanthatják a felhasználókat.

A kép csak illusztráció Forrás: Free-Photos / Pixabay

Ez a probléma idővel meg fog szűnni, ám az átmeneti években valószínűleg sokakat érdekel majd az új Macek vásárlása előtt, hogy vajon futnak-e rajtuk az általuk használt alkalmazások. Egy fejlesztő most megpróbál választ adni a kérdésre, az Is Apple Silicon Ready webhelyén kereshető és böngészhető formában katalogizálja a kompatibilis és inkompatibilis szoftvereket.

A webhelyen kérhető a még nem kipróbált szoftverek bevizsgálása, ám vélhetően jó ötlet volna a részéről, ha közösségileg karbantarthatóvá tenné a katalógusának tartalmát: csak néhány száz hozzájárulóval drámaian egyszerűbb volna bővíteni és aktualizálni a tartalmát.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!