Fotómentő funkciót kapott az Instagram

instagram közösségi média hálózat social network
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Plusz egyesek nem tudnak korábban már megosztott képeket betenni a történeteikbe.
Vágólapra másolva!

Új funkció elérhetővé tételét kezdte meg az Instagram, a közeljövőtől kezdve minden felhasználó képes lesz a törlésüket követő 30 napban visszaállítani a fotóit. Az azonnali és visszafordíthatatlan megsemmisítésük helyett a törölt tartalmak átkerülnek a „Nemrég törölt" nevű mappába, amely a Beállítások → Fiók menüben lesz elérhető.

A kép csak illusztráció Forrás: Freestocks / Pexels

A mappába került tartalmak a 30 napos időintervallumon belül bármikor visszaállíthatóak és véglegesen törölhetőek, azonban mindkét esetben SMS-ben vagy e-mailben érkező biztonsági kóddal való hitelesítést kér majd az Instagram.

Emögött az a ráció, hogy a funkciót a véletlen képtörlések mellett az olyan helyzetek kezelésére találták ki, mikor egy illetéktelen átveszi az irányítást a felhasználói fiók helyett, és elkezdi törölgetni a benne lévő tartalmakat. A plusz hitelesítés megkövetelése miatt jobb eséllyel sikerühet visszaállítani a törölt képeket és videókat az ellopott fiók feletti irányítás visszaszerzésekor.

A másik érdekesség, hogy egyes felhasználóknál az Instagram nem engedi meg a képfolyamban már megosztott tartalmak történetekbe való berakását, mivel állítása szerint a többség teljesen egyedi tartalmakat szeretne látni ezekben. A tiltás egyelőre csak tesztelés alatt áll, így még nem biztos, hogy általánosan bevezeti majd a közösségi szolgáltatás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!