Túl jól sikerült a webes bosszantás blokkolása

microsoft edge 88
Microsoft Edge 88
Vágólapra másolva!
A közösség erejével dönt majd az engedélykérések megjelenítéséről az Edge.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években kellemetlenül gyakorivá vált a webhelyeken az engedélykérelmek megjelenítése, a leggyakoribb bosszantások, hogy azok értesítéseken keresztül kívánják rátukmálni a látogatókra az új tartalmaikat, vagy épp kíváncsiak a netezők pontos földrajzi helyzetére. Az engedélykéréshez kötött böngészőfunkciókkal való széles körű visszaélés miatt a böngészők készítői kénytelenek voltak az elmúlt időszakban masszívan diszkrétebbé tenni, sok esetben szinte elrejteni a netezők szemei elől az felpattanó engedélykérő ablakokat, hogy azok ne bosszantsák őket.

Microsoft Edge 88 Forrás: Origo

Ez persze nem ideális megoldás, egyes esetekben indokolt az engedélyek kérése, így a megfelelő webhelyek érdeksérelmet szenvedtek az elrejtésük miatt. Emiatt a jelenlegi stabil Edge 88 böngészővel a Microsoft egy olyan új rendszert kezdett általánosan elérhetővé tenni, amely szelektíven engedélyezi egyes webhelyeken bizonyos engedélykérések látványos megjelenítését, ezzel kiköszörülve a csorbát.

Az új rendszer lelkét az Edge felhasználói jelentik: a Microsoft statisztikákat készít arról, hogy melyik webhelyeken és milyen engedélyeket szoktak gyakran megadni az internetezők, ezek esetében az Edge mindenki számára látványosan megjeleníti majd a kérelmeket a jövőben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!