A Pixel mobil értesítette a segélyhívót a balesetkor

chuck walker google pixel 4 xl
Segítséget hívott az eszméletlen tulajának a Google Pixel 4 XL
Vágólapra másolva!
Órákra egy fejtetőre állt munkagépben ragadhatott volna a gazdája.
Vágólapra másolva!

Jó néhány beszámoló érkezett az elmúlt években arról, hogy jó eséllyel életet mentett az Apple Watch. Most már a rivális Google is büszkélkedhet ugyanezzel, óriási pácból húzott ki tavaly novemberben egy amerikai férfit a Pixel 4 XL okostelefonjának közlekedési balesetek érzékelésére kitalált funkciója.

Segítséget hívott az eszméletlen tulajának a Google Pixel 4 XL Forrás: Chuck Walker / Reddit

A Missouri államban élő Chuck Walker tavaly ősszel a Bobcat kompakt rakodójával dolgozott a birtokán, mikor a munkagép váratlanul átbillent a domboldal szélén, és fejtetőn annak az aljában landolt. A férfi rövid időre elveszítette az eszméletét, a felébredésekor pedig már hallotta a headsetében a segélyhívó diszpécserét: nemcsak beszélni tudott vele, de addigra már úton is volt a segítség. Magától nem tudta volna hívni a segélyhívót, nem érte volna el a mobilját.

A férfi kiszállni sem tudott volna a rakodóból, egyrészt mert blokkolva volt az út, másrészt pedig a baleset során eltört hét bordája és négy gerinccsigolyája. Volt mentősként Walker fel tudta mérni, hogy nincs közvetlenül életveszélyes állapotban, azonban ha a mobilja nem hívta volna azonnal a segélyhívót, akkor sokáig a járműben ragadhatott volna.

Nem várták haza pár órán belül, idegenek pedig nem vehették volna észre a birtoka belsejében elszenvedett balesetet.

Gyors segítség nélkül leginkább a kihűléstől, továbbá a kicsorgó üzemanyag esetleges begyulladásától kellett volna félnie.

Walker mostanra felépült, nem bénult le a gerincsérüléstől.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!