Feltalálták az okos dobókockát

jean simonet pixels dobókocka társasjáték
Pixels dobókocka
Vágólapra másolva!
Sokféle színben villog, mobilra továbbítja a dobás eredményét.
Vágólapra másolva!

Folytatódik a leghétköznapibb tárgyak okosítása, a többek közt az Oblivion, a Fallout 3 és a Skyrim videojátékokon is dolgozott Jean Simonet megtervezte a világ első okos dobókockáját. A végzettségét tekintve villamosmérnök férfi a Kickstarteren pillanatok alatt összekalapozta rá a pénzt: 200 ezer dollárt kért a gyártás és a forgalmazás beindításához, ám 27 nappal a kampány befejeződése előtt már 2 millió dollár felett járt az előrendelők által a rendelkezésre bocsátott összeg.

A Pixels dobókocka a lapok számának függvényében hétféle változatban lesz elérhető, a használata során rengetegféle színben képes világítani, a dobás után pedig azonnal átküldi az eredményt a Bluetooth-on át hozzáboronált mobilra. Az utóbbiban az a ráció, hogy így a kockával online is élvezetesebben játszhatóak lehetnek a társasjátékok, nem kell virtuális kockát használni a játék során.

A kockában lévő akku vezeték nélkül tölthető a termékhez mellékelt töltőbölcsőbe helyezve, egy teljes töltés nagyjából öt óra játékidőre elegendő, bár a díszkivilágítás kikapcsolásával növelhető az élettartam. A kocka 39 dollártól indul, a mind a hét típust tartalmazó készletet pedig 199 dollárért rendelhetik elő az érdeklődők, az összegek nettó 12 és 61 ezer forintnak felelnek meg.

Viszont rossz hír, hogy a termékeket várhatóan csak jövő márciusban kapják meg a vevők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!