Bezárnak a régi PlayStation konzolok boltjai

videojáték gamepad gamer játékkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A PlayStation 3-ra sem lehet majd digitálisan játékokat vásárolni.
Vágólapra másolva!

Pár nappal ezelőtt felröppent pletykákat megerősítve a Sony bejelentette, hogy a közeljövőben három régi PlayStation játékkonzol digitális boltját is leállítja, a termékekre ezt követően nem lehet majd többé digitálisan játékokat vásárolni, továbbá a játékokban lévő mikrotranzakciók is búcsúznak. A korábban megvett játékaikat és egyéb tartalmaikat továbbra is le tudják majd tölteni a játékosok, nem fognak a mostani változtatás miatt kifizetett termékeket elveszíteni.

A kép csak illusztráció Forrás: Matilda Wormwood / Pexels

A digitális boltbezárás két körben valósul meg: elsőként 2021. július 2-től kezdve a PlayStation 3 és a PlayStation Portable (PSP), majd 2021. augusztus 27-től kezdve a PlayStation Vita esetében is megszűnik a digitális tartalomvásárlási lehetőség. A konzolokkal rendelkezők ezután csak bolti dobozos kiszerelésben lesznek képesek újabb játékokra szert tenni.

A Sony nem indokolta meg a digitális boltok bezárását, de feltehetően a rendkívül csekély használatuk miatt nem éri meg többé pénzt és energiát fektetni a vásárlási funkció fenntartásába.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!