Bárki kizárható lehet a WhatsApp-fiókjából

whatsapp,app,repülés
Vágólapra másolva!
Érdemes e-mail-címet hozzárendelni a felhasználói fiókokhoz.
Vágólapra másolva!

Újabb botrány tört ki a Facebookkal való jövőbeli adatmegosztása miatt csorbult megítélésű WhatsApp csevegő háza táján. A Forbes szerint a haragosok vagy tréfás kedvű egyének bárkit kizárhatnak a szolgáltatásban lévő felhasználói fiókjából, csupán néhány egyszerű lépést kell ehhez tenniük.

A kép csak illusztráció Forrás: Webster2703 / Pixabay

Elsőként is a „támadó" félnek az áldozat telefonszámát megadva bejelentkezési próbálkozásokat kell tennie, ebben az esetben az áldozatuk SMS-eket fog kapni, bennük a jelszóként funkcionáló kóddal. Elégséges számú próbálkozást követően a WhatsApp biztonsági okból 12 órára blokkolni fogja a fiókba való belépési kísérleteket.

Ennek megtörténtét követően a rosszindulatú személynek csak írnia kell egy e-mailt a WhatsApp ügyfélszolgálatára, hogy elveszítette a kérdéses számhoz tartozó telefont, mire a szolgáltatás ki fogja léptetni az áldozatot a mobilappból. Ha ezt elégszer eljátssza a támadó, akkor az ügyfélszolgálaton megelégelik a helyzet, és végleg blokkolni fogják a teljes felhasználói fiókot.

A WhatsApp szerint a teljes kitiltás elkerülhető lehet azzal, hogy a felhasználók mentik az e-mail-címüket a profiljukba. Ilyenkor az ügyfélszolgálat ellenőrizni tudja, hogy a fiókhoz hozzárendelt címről érkeznek-e a blokkolást kérő levelek, ha pedig nem, akkor figyelmen kívül hagyhatja azokat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!