Így fog kinézni az idén érkező új iPhone 13

Vágólapra másolva!
A várakozások szerint idén is a szokásos menetrendet követi majd az Apple, és az új iPhone generáció valamikor ősszel kerül majd piacra. Viszont az is menetrendszerű, hogy már hónapokkal korábban elkezdenek kiszivárogni az információk és képek az újdonságokról, és természetesen nincs ez másként idén sem.
Vágólapra másolva!

Különböző CAD tervek alapján már egy ideje sejteni lehet, hogy milyen irányba megy tovább az Apple, most azonban nagyon úgy tűnik, hogy valaki le is fotózott egy már legyártott, korai modellt, mégpedig az iPhone 13 miniből.

Itt elsőként az lehet a meglepetés, hogy legkisebb iPhone egyáltalán túléli

Ugyanis a 12-es sorozat minije annyira nem vált népszerűvé, hogy az Apple többször is csökkentette a gyártók felé leadott rendeléseket. Egészen konkrétan az elmúlt hónapokban az iPhone-ok mindössze 4%-át tette ki az 5,4 hüvelykes készülék, aminél még az iPhone SE és a régi iPhone XR is jobban teljesített.

Forrás: Origo

Persze, az Apple ezt még idén nem tudhatta lereagálni, hiszen az aktuális évre tervezett telefonok már jellemzően jóval azelőtt kész vannak, hogy pontosan kiderülne, hogy az előző évben megjelent készülékekből mennyi fogy. Úgy tudni viszont, hogy 2022-re már búcsút inthetünk a legkisebb iPhone-nak.

Akárhogy is, az idén érkező iPhone 13-as sorozat a külső tekintetében nem hoz majd radikális változásokat, ami nem is meglepő, hiszen az Apple kétévente szokott nagyobbat módosítani a külsőn, és ez ugyebár tavaly megtörtént. Marad tehát a szögletes dizájn, ám a kiszivárgott CAD tervek alapján az éleken egy picit kerekít majd a gyártó a kényelmesebb fogás érdekében.

Ez a most lefotózott iPhone 13 mini esetében konkrétan nem látszik, de lehet, hogy csak a fénykép csalóka, és kézben fogva érezhetővé válik a különbség.

Az Apple megkavarta a hátlapon található kamerák elhelyezkedését is, a lencsék ugyanis most már nem egymás alatt, hanem egymással átlósan helyezkednek el. Erre az eddigi információk alapján azért van szükség, mert a gyártó nagyobb optikákat fog használni, így komolyabb előrelépésre számíthatunk a telefon fotós képességeit illetően. Ezzel együtt a LED-es villanó a jobb felső sarokba került át.

Úgy tudni, hogy minden iPhone 13-as modell esetében nagyobb lesz maga hátsó kamerasziget, illetve méginkább kitüremkedik majd a hátlapból. Mindkettő annak a velejárója, hogy az Apple az összes változatba komolyabb optikákat és szenzorokat épít majd.

Forrás: Origo

Az előlapot sajnos nem sikerült lencsevégre kapni, de a korábban kikerült tervrajzok szerint idén végre csökkenhet a képernyő tetejébe belógó szenzorsziget mérete. Az iPhone X-nél bevezett, a FaceID azonosításhoz szükséges szenzorokat és az előlapi kamerát is tartalmazó "notch" méretének csökkenését egyébként már a tavalyi évre is pletykálták, de akkor még nem valósult meg.

Mindenesetre jól jönne, hogy minél többet lehessen látni a várhatóan teljesen új, LTPO OLED-technológiára épülő kijelzőből.

Ez minden korábbinál szebb képminőséget és nagyobb fényerőt ígér, valamint végre megérkezhet a 120Hz-es képfrissítés is az iPhone-ok világába, ami manapság már a középkategóriás androidos készülékeknél sem annyira ritka, de a csúsckategóriában már tavaly is gyakorlatilag alapnak számított.

A jelenlegi információk alapján úgy tudni, hogy az Apple idén sem tér át az USB-C típusú töltőcsatlakozóra, hanem marad a saját megoldásánál.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!