Perbe fogják a Samsungot a Galaxy S20 mobilok egyik alkatrésze miatt

Samsung Galaxy S20 Ultra
Vágólapra másolva!
Sokan panaszkodnak a hátlapi kamerák betört védőüvegére - emiatt perelik most be a Samsungot.
Vágólapra másolva!

A Galaxy S20 mobilok tavalyi megjelenése után nem sokkal felbukkantak olyan jelentések, amelyek szerint a készülékek hátlapi kameráinak védőüvege akár magától is összetörhet. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy ez mennyire kiterjedt probléma, de a Samsung azóta elismerte a létezését, és azt is kijelentette, hogy a jelenségért nem a felhasználók felelősek.

Samsung Galaxy S20 Ultra Forrás: cnet

Ettől függetlenül egy amerikai jogi cég úgy érzi, a Samsung nem tesz eleget az ügy megoldása érdekében, ezért most pert indít a cég ellen – a Hagens Berman szerint a Samsung számos fogyasztóvédelmi törvényt megszegett, és félrevezette a fogyasztókat. Azzal is vádolják a Samsungot, hogy gyenge minőségű kameramodult használt, amely nem tükrözi a készülékek magas vételárát.

A betört védőüveggel persze a kamera már nem használható, illetve a készülék vízállósága is megszűnik. A jelentések szerint a Galaxy S20 széria minden egyes modellje érintett, a 4G-s, 5G-s és FE jelölésű verziók is. Amerikában pedig várják a csoportos keresethez a további panaszosok jelentkezését.