Nem akkugyilkos a Xiaomi 200 wattos gyorstöltése

xiaomi hypercharge gyorstöltő gyorstöltés
Már 200 wattos vezetékes és 125 wattos vezeték nélküli gyorstöltéssel is rendelkezik a Xiaomi
Vágólapra másolva!
A gyártó szerint nem csökkenti abnormális sebességgel a telep kapacitását.
Vágólapra másolva!

Néhány nappal ezelőtt a Xiaomi büszkén demonstrálta az okostelefonok gyorstöltésére kitalált Hypercharge technológiájának legújabb változatát, ez vezetékes módon már 200 wattos mobiltöltést tesz lehetővé. A vállalat szerint szerint a megoldás 8 perc alatt képes nulláról teljesen feltölteni egy 4000 mAh kapacitású akkumulátort.

Forrás: Xiaomi

A tapasztaltak első kérdése a technológiával kapcsolatban, hogy az óriási sebességű töltés által jelentett terhelés mégis milyen sebességgel teszi tönkre az akkut. A Xiaomi a gyakori érdeklődésre válaszolva azt állítja, hogy nem vészes a helyzet, a telepek olyan 800 töltési ciklus alatt veszítik el a kapacitásuk 20 százalékát, azaz napi egy töltéssel számolva bő két év alatt jutnak el az ilyen mértékű elhasználódáshoz.

További szemléltetésként amennyiben egy 200 wattos gyorstöltést támogató telefon 4000 mAh-es akkuval érkezett, akkor napi egy töltés esetén jó két év múlva már csak 3200 mAh-es akku lesz benne. Ez nem borzalmas teljesítmény, két évnyi használat után még őrült sebességű gyorstöltés nélkül is feltűnően le szokott már csökkenni a telefonok akkus üzemideje.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!