Macen is futtatható már a Windows 11

parallels desktop 17
Parallels Desktop 17
Vágólapra másolva!
Teljesítmény tekintetében is óriási előrelépéseket hozott a Parallels 17.
Vágólapra másolva!

Remek hírrel szolgált az alapvetően Apple Mac számítógépet használók számára a Parallels, a legújabb Desktop 17 virtualizációs szoftvere hivatalosan már a Windows 11 futtatását is lehetővé teszi az Intel vagy Apple processzoros Maceken. A Parallels úgy működik, hogy virtuális számítógépet emulál, alkalmazás módjára futtat teljes operációs rendszereket a macOS-en belül.

Parallels Desktop 17 Forrás: Parallels

A vállalat szerint az előző Desktop 16 főverzióhoz képest az Apple M1 processzoros gépeken óriási előrelépések történtek a Windows futtatásának sebességében: 20%-kal nőtt a lemezteljesítmény, 33%-kal csökkent a Windows indításának ideje, 38%-kal gyorsult a Windows felébresztésének tempója. A grafikai renderelés terén szintén óriási pluszokat hoz a Desktop 17, 25%-kal emelkedett a 2D grafikai renderelés sebessége, 28%-kal a DirectX 11 futtatásának tempója, az OpenGL esetében pedig hatszoros a gyorsulás.

A Parallels Desktop 17-ből nincs ingyenes verzió, az otthoni felhasználók évi 80 eurótól, a professzionális felhasználók pedig évi 100 eurótól licencelhetik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!