Ennyi idő alatt töltenek fel az iPhone 13 mobilok

iPhone 13 Pro modellek
Vágólapra másolva!
Az első tesztek alapján nagyjából másfél órába telik feltölteni az Apple új iPhone 13 okostelefonjait.
Vágólapra másolva!

Papíron több mint 30 országban elérhető már az új iPhone 13 széria, sok helyen jelentek már meg előzetes tesztek is. A mélyebb, átfogóbb tesztek is érkeznek lassan, addig is voltak, akik az új modellek töltési idejére koncentráltak.

Az egyik teszt szerint az iPhone 13 Pro Max teljes töltési ideje 86 perc, itt egy 4373 mAh-s energiaforrást kell feltankolni. A sima iPhone 13 ezzel szemben a 3240 mAh-s akkut 89 perc alatt töltötte fel, 20 és 30 wattos töltővel is ugyanez volt az eredmény. Ez a modell a töltést 0,7 wattal még tovább, összesen 107 perccel bezáróan folytatta.

iPhone 13 Pro modellek Forrás: engadget

Az iPhone 13 mini 2438 mAh-s energiaforrásának feltöltéséhez 87 perc kellett. Ez azt jelenti, hogy az előző generációhoz képest töltési sebességben nem igazán fejlesztett az Apple, ugyanakkor a töltési sebesség igen egységes az eszközök és a generációk között. Mindegyik modellnél van nagyon lassú töltés is a folyamat végén, ami az akku hosszú távú állapotának jót tehet. A szakértők szerint az iPhone 13 Pro Maxhez nem árt a 30 wattos töltő, a többihez megfelelő a 20 wattos is.