Bizakodó a játékosok ellátását illetően az NVIDIA

msi nvidia geforce rtx 3080 gaming trio 10g videokártya grafikus kártya
MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio 10G
Vágólapra másolva!
Két kulcsfontosságú faktor is kedvez a videókártyák árcsökkenésének.
Vágólapra másolva!

A 3DCenter nemrég frissített árelemzése alapján január eleje óta trendszerűen és jelentősen csökken az AMD Radeon és az NVIDIA GeForce videókártyák ára, ha pedig minden jól megy, akkor a számítógépes játékosok számára kedvező folyamat hosszú távon folytatódhat.

A kép csak illusztráció (MSI GeForce RTX 3080 Gaming Trio 10G) Forrás: MSI

A tavalyi pénzügyi évének taglalása során az NVIDIA társalapítója és ügyvezető igazgatója is ezt hangoztatta, Jensen Huang szerint drámaian visszaesett a kriptobányászok részéről a grafikus vezérlők iránti kereslet. Az idén január végével befejeződött előző pénzügyi évében a vállalat 550 millió dollár értékben adott el specifikusan bányászatra kitalált hardvereket számukra, azonban az utolsó negyedévben csak 24 millió dollár bevétele érkezett ebből az üzletből.

Ebből nagyságrendileg jól leszűrhető, hogy mekkora keresletcsökkenésről beszélünk.

Ennek tetejébe további jó hír, hogy most már jó ideje csökken a chipellátásbeli zavar is. Huang szerint az idei naptári év második felében különösen nagy javulás várható ezen a fronton, így a kártyagyártó partnerek növelni tudják majd előállított grafikus vezérlők mennyiségét, csökkentve a lassan emberemlékezet óta tartó készlethiányt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!