Beszkennelhetik majd a füleiket az iPhone-tulajok

fejhallgató headphone zene zenehallgatás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Két zeneélményt javítani próbáló fejlesztéssel is szolgált az Apple.
Vágólapra másolva!

Az Apple WWDC fejlesztői konferencia tegnap esti nyitóeseményén a megszokottnak megfelelően pár nagyobb hardveres és szoftveres bejelentés mellett kisebb fejlesztések tömkelegéről hullott le a lepel, az utóbbiak az operációs rendszerük ősz környékén érkező következő főverziójában érkeznek majd meg a megfelelő eszközökkel rendelkező felhasználókhoz.

Végre a zenét jobb minőségben hallgatni kívánókra is gondolt az Apple Forrás: StockSnap / Pixabay

Hétfő este az Apple a minőségibb zeneélményre vágyóknak is kedvezett, két újítást mutatott be számukra. A többség számára az okostelefonokon futó iOS 16 személyre szabott térhangzása az érdekesebb, ennek keretében a Face ID arcfelismerést támogató iPhone-ok tulajdonosai be tudják majd szkennelni a mobiljuk segítségével a fülkagylóikat, azok formája alapján a rendszer megpróbálja az alkotók által elképzelt hangzásúra korrigálni a zenék és egyéb tartalmak hangzását.

Erre azért van szükség, mert mindenkinek egyedi formájúak és méretűek a fülei, a fizikai eltérések pedig befolyásolják a hangok érzékelését, ezt próbálja mesterségesen ellensúlyozni a mostani fejlesztés. Egyelőre nem világos, hogy melyik fejhallgatókkal és fülhallgatókkal lesz kompatibilis a rendszer, de az Apple saját termékei esetében minden bizonnyal bevethető lesz.

A másik nagy fejlesztés az M2 rendszerlapkás MacBook Air laptopot érinti, a laptop 3,5mm-es audio Jack hangcsatlakozója támogatja a magas impedanciájú fejhallgatók meghajtását. A tipikusnak titulálható fülesekkel ellentétben ezek ideális esetben kevésbé torzítanak és jobb basszust kínálnak, cserébe viszont tipikus telefonokhoz vagy számítógépekhez csatlakoztatva nagyon halkak és rossz hangminőségűek, komoly erősítésre van szükség a meghajtásukhoz.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!