Egy percig tölt 45 wattal a Galaxy S22 Ultra

Samsung, galaxy, S22, ultra, teszt
A kijelző napfényben is jól látható.
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy mi történik a 45W és 25W töltők használatakor a színfalak mögött.
Vágólapra másolva!

Kevéssel a Galaxy S22+ és Galaxy S22 Ultra megjelenését követően kiderült, hogy a telefonok ugyan támogatják a 45 wattos vezetékes gyorstöltést, ám ez alig működik gyorsabban a 25W teljesítményű töltésnél, nulláról száz százalékra töltési helyzetben csak pár perccel képes csökkenteni a töltési időt.

Samsung Galaxy S22 Ultra Forrás: Origo

Most az Android Authority további mérésekkel utánajárt a helyzetnek a Galaxy S22 Ultra és több töltőadapter segítségével. A kiadvány 45 wattos töltővel 62 perc teljes töltési időt mért, 25 wattos töltővel 69 percre nőtt az időigény (+7 perc), 18 wattos töltővel már 91 percig tartott a művelet (+29 perc), 5 wattossal pedig 135 percre lőtt ki a várakozási idő (+73 perc).

Ezek egybecsengenek az eddigi tapasztalatokkal, az új és érdekes információt a töltők által leadott energia mennyisége, a töltési folyamat karakterisztikája jelenti.

A 45 wattos töltő egyetlen percig töltötte ténylegesen a névleges teljesítménnyel a mobil akkuját, majd pár percre beesett 35-30W közé a teljesítménye, negyed órán keresztül ~30 wattal ment a töltés, végül pedig több lépcsőben fokozatosan 4 wattig esett a leadott teljesítmény.

Az összehasonlításként szintén figyelt 25 wattos töltő az első öt percen hozta a névlegeshez közeli teljesítményt, majd onnantól kezdve folyamatosan esni kezdett a leadott teljesítménye, közel fél óra után bebukott 20W alá, a töltést pedig 6W környékén fejezte be.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!