Végre a Sony csúcsmobilok is kapnak Android 12-t

Sony Xperia 1 III
Vágólapra másolva!
Nem tartozik a leggyorsabbak közé a Sony, de az Xperia 1 III és az Xperia 5 III modellekre végre elindította az Android 12-es frissítést.
Vágólapra másolva!

A Sony mobilos ágazatának sosem tartoztak az erősségei közé a szoftverfrissítések. Az utóbbi időben igyekezett rákapcsolni a gyártó, persze leginkább csak a prémium mobiljainál. Nem tartozott ezúttal sem a leggyorsabbak közé, de végre elindította az Android 12-es csomagot az Xperia 1 III és az Xperia 5 III modellekre. Elsőként a dual-SIM-es variánsok frissülnek, a többi ezeket követi.

Sony Xperia 1 III Forrás: nextpit

Természetesen sok újdonság került a rendszerbe, ezekről a Sony egy útmutatót is összeállított a weboldalára. Tény ugyanakkor, hogy az újdonságok egy része a legtöbb gyártónál már rég eléhető volt.

A frissítést értelemszerűen Wi-Fi-kapcsolaton érdemes letölteni a mérete miatt, a csomag installálása előtt pedig meg kell győződni, hogy elegendő töltöttséggel rendelkezik a készülék. Aki még nem kapott értesítést, a beállítások szoftverfrissítés menüjében ellenőrizheti annak elérhetőségét, a haladók pedig manuálisan is feltehetik a firmware-t.