Régi halászhálókból készülnek az új Galaxy mobilok

Kína, halászhajó, hajó, halász, hal, Fishermen fish on Hongze Lake Boat China Chinese Fisherman Fishing Fishing boat Fishing gear Hongze Lake Huai'an Jiangsu Net Vessel
Fishermen use various fishing gears including nets to fish as the closed fishing season ends on 30 June, Zhangfuhe village, Xishunhe town, Hongze district, Huai'an city, east China's Jiangsu province, 1 July 2020.
Vágólapra másolva!
A héten debütáló Galaxy S22-től lesz használatos a környezetvédelmi megoldás.
Vágólapra másolva!

Vasárnap újabb környezetvédelmi kezdeményezésről számolt be a Samsung, állítása szerint a szerdán bemutatkozó Galaxy S22 szériától kezdve részben újrahasznosított halászhálók adják majd a mobileszközeiben lévő műanyagok egy részét.

A kép csak illusztráció Forrás: Imaginechina via AFP/Liu Yu

A vállalat közleménye szerint az emberek többsége az óceánokba kerülő műanyag hulladék kapcsán elsőre zacskókra és palackokra gondol, azonban a magukra hagyott halászhálók ezeknél ténylegesen sokkal veszélyesebbek. A becslések szerint a halászattal foglalkozók évente 640 ezer tonnányi hálót hagynak a sorsára, amelyek aztán évszázadokon keresztül képesek csapdába ejteni a beléjük akadó élővilágot, károsítják a korallzátonyokat és az egyéb természetes élőhelyeket.

Nem csak a Samsung foglalkozik a tengeri hulladék újrahasznosításával, a tavaly bejelentett Microsoft Ocean Plastic Mouse vezeték nélküli egér is részben ebből készül, a külső borításának olyan 20 százaléka az óceánokból kipecázott műanyagból áll.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!