Csúcsélmény megfizethető áron: Redmi Note 11

Xiaomi Redmi Note 11
Kitűnó kamerarendszerrrel szerelték fel.
Vágólapra másolva!
A Xiaomitól már megszokhattuk, hogy telefonjaik tulajdonságaikat és teljesítményüket tekintve az adott árkategórián belül az élmezőnybe tartoznak – gyakran túllépve az adott kategória korlátain. Mit kínál vajon a Xiaomi 75 ezer forintért, ami az esetünkben a Redmi Note 11, kártyafüggetlen telefon ajánlott fogyasztói ára?
Vágólapra másolva!

Jó erőben van

Kezdjük a teljesítménnyel, hiszen alapvetően ez dönti el, milyen a készülék használat közben.

A 4GB RAM, a Snapdragon 680 processzor és Adreno 610 grafikus vezérlő önmagában nem feltételezne csúcskategóriás teljesítményt. Ha azonban számításba vesszük a 6 nm-es gyártástechnológiát és azt, hogy a készüléket működtető MIUI 13 operációs rendszer kifejezetten takarékosan bánik az energiával, elmondhatjuk, hogy a Redmi Note 11 telefonok a kategóriájukat meghazudtolóan erősek. Az adattárolásra szolgáló belső memória mérete esetünkben 64 GB – figyelembe véve, hogy gyakorlatilag ma már mindent a felhőbe mentünk, bőven elég.

Az 5000 mAh-s akkumulátor tényleg kiemelkedő bármilyen kategóriában, ennél fogva az üzemidő (akár 15 óra) lényegesen jobb a megszokottnál. A készülékhez 33W-os Pro gyorstöltő is jár, ami körülbelül egy óra alatt tölti fel teljesen a telefont.

Kitűnó kamerarendszerrrel szerelték fel. Forrás: xiaomi

Sokoldalú kamerarendszer

A Xiaomi mindig is büszke volt a kameráira. A Redmi Note 11 főkamerája 50 megapixeles, a 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység, a 2 megapixeles makró kamera és a szintén 2 megapixeles mélységérzékelő kamera sokoldalú használatot ígér. A felbontás bőven elég arra, hogy 4K minőségben nézegesd a képeidet a tévéden, vagy akár A4-es posztert is nyomtathatsz magadnak a telefonnal készült felvételekből. A videózás szerelmesei Full HD felbontást, és a 30 FPS rögzítési sebességet kapnak. A kamerák színhűsége és élessége ebben szegmensben több mint elfogadható.

A szórakozási élményt a kétoldali sztereó hangszórók teszik teljessé – legalábbis annak, aki nem a hagyományos, 3,5 mm-es jack-en csatlakoztatható fülhallgatón élvezi a muzsika hangjait.

Csúcs görgetni

A Redmi Note 11 műanyag készülékháza átlagos, 8,1 mm vastag és cseppálló. Fogása kényelmes, az összeépítés minőségére nem lehet panasz, a gombok jól elérhetőek. Az akkumulátor töltése és az adatátvitel USB-C porton keresztül történik.

Snapdragon 680. Forrás: xiaomi

A dizájn tehát nem különleges, de teljesen rendben van. Mivel úgyis tokba kerül, nem ez fogja hírül adni, hogy minőségi darabbal van dolgunk.

A kijelzőről azonban már sokkal inkább elmondható, hogy a közép- felsőkategória felé kacsintgat: 6,43 inches, tehát kellően méretes, és kifejezetten nagy felbontású, 1080 x 2400 pixeles. Az AMOLED technológiának köszönhetően a megjelenítés igen tetszetős, a tónusok gyönyörűek, a kontraszt hibátlan, és a betekintési szög is megfelelő. A fényerő kellően nagy ahhoz, hogy akár kültéren, nappal is látható maradjon a képernyőn megjelenő tartalom. A 90 Hz-es képfrissítési ráta kifejezetten magasnak mondható, azaz az átlagosnál simább, gyorsabb az oldalakon történő görgetés és a mozgásmegjelenítés.

Akár 50 megapixel. Forrás: xiaomi

Összességében elmondható, hogy a Redmi Note 11-el a Xiaominak ismét sikerült felbolygatni a belépőszintű mobilok piacát. Használni, igazából csúcsélmény.