Menstruációs szabadságot vezetett be a GOG

Woman in menstrual pain Beautiful Portrait Girls Women Females Facial Expression Headache Pain Young Adult Crying Lying Down Hiding Beauty Backgrounds One Person Physical Pressure Problems Sharing Emotional Stress Sadness Grief Rudeness Depression - Sadne
Woman in menstrual pain
Vágólapra másolva!
Fizetett extra szabadnapot kérhetnek szükség esetén a játékbolt női dolgozói.
Vágólapra másolva!

Még április elején nagy csendben közel hallatlan lépést jelentett be a LinkedInen a GOG, a lengyel CD Projekt játékfejlesztő és játékkiadó tulajdonában álló digitális számítógépes játékáruház női dolgozói fizetett plusz szabadnapokat kérhetnek menstruációs fájdalmak esetén.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Grinvalds

A GOG nem limitálta a kivehető egészségügyi hiányzások számát, de nagy átlagban negyedévente egyetlen menstruációs szabadnap kivételére számít munkatársanként, ami nem oszt vagy szoroz az üzleti folytonosság tekintetében. A vállalat szerint az újdonság bevezetése a férfiak és a nők közti biológiai különbségek puszta tudomásul vétele, az időnként súlyos menstruációs fájdalmak az élet részét képezik.

A PC Gamer megkeresésére a CD Projekt közölte, hogy a menstruációs szabadnappal kapcsolatos kezdeményezés a GOG önálló elképzelése, azonban terítékre került a teljes vállalatcsoporton belüli bevezetése, végleges döntés még nem született az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!