Újabb okból lehet irigykedni a Macet használókra

apple mac iphone videócsevegés videochat continuity camera
iPhone-nal helyettesíthető lesz a Mac gépek webkamerája
Vágólapra másolva!
Többféle esetben is kapóra jöhet, hogy webkameraként lesz használható az iPhone.
Vágólapra másolva!

Az Apple óriási előnye a windowsos és androidos világhoz képest, hogy a legjobb felhasználói élmény érdekében képes összehangolni a számítógépeinek és a mobileszközeinek működését, így például hanghívásokra és SMS-ezésre is lehetőség nyílik a Macekről, vagy éppen az Apple Watch órákkal feloldhatóak a számítógépek, így nem kell jelszót írogatni. A rivális Microsoft évek óta próbálja másolni az efféle funkciókat a Telefon-kapcsolat (régebben Csatolt telefon) alkalmazáson keresztül, ám a mai napig nem sikerült zökkenőmentesen megoldania a számítógépek és a mobileszközök integrációját.

Az ősszel érkező iOS 16 és macOS Ventura újabb trükkel jelentkezik ezen a téren, könnyen lehetővé fogják tenni az iPhone-ok webkameraként való használatát. A Continuity Camera névre keresztelt funkcióval egyrészt akár drámaian is javítható a képminőség a videóhívások során, másrészt pedig egyszerűbb lesz olyan atipikus hívásokat folytatni, mikor valaki nem az arcát kívánja mutatni a videón.

A funkció támogatja a portrémódot és a rivaldafényt, az utóbbi bekapcsolása esetén a mozgása ellenére mindig a kép közepén látszik a felhasználó. Az Apple szerint lesznek különféle hivatalos rögzítőkiegészítők az iPhone webkameraként való használatának megkönnyítése érdekében, a Belkinnel dolgozik együtt az első modellek piacra dobásán.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!