Megfontolná Elon Musk a saját mobilok gyártását

twitter, tweet, közzétesz, posztol, telefon kéz, alkalmazás, közösségi méfia, ILLUSZTRÁCIÓ, CÍMLAPKÉP
Vágólapra másolva!
Már amennyiben az Apple kiteszi a Twitter szűrét az App Store kínálatából.
Vágólapra másolva!

A Tesla egyes rajongói már évek óta pedzegetik, hogy az autómárka beléphetne az okostelefonok piacára is, azonban a vállalat eddig semmiféle jelét sem adta efféle szándéknak. Elon Musk most némi reményt adott számukra, állítása szerint megfontolná az okostelefonok piacára való belépést, amennyiben az Apple kitiltaná a Twitter mobilalkalmazását az App Store-ból.

Egyesek már attól félnek, hogy eltűnhet az App Store és a Play Áruház kínálatából a Twitter mobilappja Forrás: Shutterstock/ In Green

Elsőre meghökkentőnek tűnhet, hogy az Apple ilyesmire vetemedhetne, azonban Elon Musk irányítása alatt az elmúlt hetekben a Twitter menesztette a dolgozóinak felét, a hírek szerint nagy számban mondanak fel a megmaradtak, pár napig tömeges visszaélések során csalók szereztek maguknak kék hitelesített pipát a szolgáltatásban, most pedig Musk tömeges amnesztiát készül adni a régebben valamilyen okból kitiltott felhasználóknak.

Mindezek után többekben felmerült, hogy az Apple és a Google elégtelen moderációra hivatkozva kitehetik a Twitter appjának szűrét az App Store és a Play Áruház kínálatából, mint ahogy azt átmenetileg a Parler appjával is megtették.

Ettől függetlenül a Tesla-mobilra vágyóknak nem érdemes még pezsgőt bontaniuk, hiszen a Twitter mobilappjának kitiltása esetén sem omlana össze a közösségi szolgáltatás mobilos jelenléte: a telefonok böngészőiből elérhető maradna a szolgáltatás, ráadásul az androidos készülékekre manuálisan telepíthető volna az appja.

Egy ilyen helyzetben látszólag kevés értelme volna annak, hogy Elon Musk androidos készülékek forgalmazásába kezdjen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!