Kötelezően iPhone vagy iPad kell az Apple TV-hez

apple tv
iPhone vagy iPad kell az Apple TV frissített felhasználási feltételeinek elfogadásához
Vágólapra másolva!
A frissített szerződési feltételeket sem lehet elfogadni nélkülük a tévéokosító kütyün.
Vágólapra másolva!

A 2007-ben debütált Apple TV az egyik legrégebbi tévéokosító kütyü a piacon, az eszközzel letöltött médiafájlok játszhatóak le a csatlakoztatott tévéken vagy monitorokon, online streamingszolgáltatások érhetőek el, továbbá egyszerű játékkonzolként is működik. Mindezek a funkciók gyárilag elérhetőek a modern okostévéken is, így a termékcsaládot évek óta csak lélegeztetőgépen tartja az Apple, pár éven belül jó eséllyel az iPod sorsára jut.

Addig is az Apple nemrég váratlan és abszurd változtatást vezetett be, az eddig teljes mértékben önmagában használható TV bizonyos tevékenységekhez iOS 16 vagy iPadOS 16 rendszerű mobileszközöket kezdett követelni, ezek nélkül nem lehet például elfogadni a frissített végfelhasználói licencszerződést sem.

Korábban az elvárt módon leokézhatóak voltak a távirányítóval az efféle kérelmek, egyetlen további az Apple által gyártott eszközre sem volt szükség az Apple TV teljes értékű használatához. További furcsaság, hogy a mobileszköz megkövetelése ellenére a kérelmek átmenetileg eltüntethetőek a távirányítóval, bár ebben az esetben egyes funkciók nem működnek, a felszólítófelület pedig újból és újból bejön az eszköz elindításakor.

Tipp sincs rá, hogy a cég miért követel iPhone-t vagy iPadet az Apple TV használatához, már persze a rendkívül erőszakos eladási kísérletükön túl.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!