Jóváhagyhatja az Activision felvásárlását az EU

call of duty modern warfare ii videojáték
Call of Duty: Modern Warfare II (2022)
Vágólapra másolva!
A hírek szerint a döntéshozók kielégítőnek találták a Microsoft vállalásait.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi hetekben érkezett hírek alapján egyre inkább úgy tűnt, hogy a Microsoft súlyos nehézségekbe ütközött az Activision Blizzard játékkiadó 69 milliárd dolláros felvásárlása során, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, továbbá az Európai Unió versenyatóságai is erősen ellenezték az üzletet.

Felcsillant a fény az alagút végén Forrás: Activision Blizzard

A Reuters értesülései szerint még nem futott le a mérkőzés, a Microsoftnak sikerült meggyőznie az Európai Bizottság illetékeseit az akvizíció jóváhagyásáról, végleges döntés várhatóan 2023. április 25-én születhet az ügyben. A zöld jelzés megszerzése érdekében a Microsoft bíróságon behajtható vállalást ajánlott fel a Nintendo, az NVIDIA, a Sony, továbbá a Valve számára, hogy tíz évig biztosan elérhetővé teszi az összes új Call of Duty-játékot a játékkonzoljaikon vagy internetes szolgáltatásaikban.

Az üzletet minden erejével fúró Sony nem volt hajlandó aláírni a felkínált szerződést, a Steam digitális játékboltot birtokló Valve szükségtelennek találta és elutasította a vállalást, míg a GeForce Now felhős játékfuttatót üzemeltető NVIDIA és a Nintendo kaptak a lehetőségen.

A Microsoftnak természetesen még az amerikai és brit versenyhatóságokat is meg kell győznie, ezek jóváhagyása nélkül meghiúsul az üzlet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!