Nagy visszatérést produkálnak a butamobilok

nokia 2660 flip alapmobil butamobil
Nokia 2660 Flip
Vágólapra másolva!
Főként fiatalok veszik másodlagos mobilnak a készülékeket.
Vágólapra másolva!

A The Wall Street Journal szerint egyre szélesebb körnek kezd elege lenni az okostelefonok kényszerszerű, továbbá pótcselekvésként való használatából. Az érintettek legalább bizonyos időszakokban próbálnak megszabadulni a készülékeiktől, hogy nyugodtan pihenhessenek, emberi kapcsolatokat ápolhassanak másokkal.

Elsősorban a flipes formatervű készülékeket keresik a fiatalok Forrás: HMD Global

Ez alapvetően okostelefonnal a zsebben is megoldható, nagyon régóta elérhető Androidon és iOS-en is a ne zavarj üzemmód, azonban ez sokak számára nem elég, túlságosan nagy a csábítás, hogy az aktiválása ellenére babrálni kezdenek a telefonjaikkal. A jelek szerint egyre többen ismerik fel a megoldást, újabban trendszerűen nőni kezdtek az alapmobilok eladásai, csak a Nokia márkájúakat készítő HMD Global havonta több tízezer flipes mobilt ad már el az Egyesült Államokban.

Lars Silberbauer, a HMD Global marketingigazgatója szerint „nem kicsi" trendről van szó, elsőként a legfiatalabb Z generációhoz tartozók kezdtek váratlan érdeklődést mutatni az alapmobilok iránt, de mostanra minden korosztály részéről folyamatosan nő az eszközök iránti érdeklődés.

A kiadvány által megszólaltatott Sammy Palazzolo egy Cingular Flexet vett, a 18 éves lány a baráti körével együtt részlegesen alapmobilra váltott, miután azon kapták magukat, hogy még a bulikon is mindegyikőjük csak a telefonján görgetett, amit nagyon szomorúnak és károsnak találtak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!