Egyszerűvé válhat Androidon az eSIM használata

Free Hand Mobile Phone Mobile  Sim Card Smartphone  Free card sim kártya csere
Sim kártya csere
Vágólapra másolva!
Lehetővé teheti az eSIM-ek mobilok közti átvitelét és a fizikai SIM digitalizálását.
Vágólapra másolva!

A döntő többség számára a mai napig teljesen homályos téma a megszokott fizikai SIM-kártyákat leváltó elektronikus SIM működése, ami érthető annak fényében, hogy nagyon kevés a technológiát használó okostelefon és egyéb kütyü kapható. A technológiával kapcsolatos legfontosabb kérdéseket az jelenti, hogy miként kerül rá az eSIM az újonnan megvásárolt okostelefonra, továbbá ezzel kapcsolatban készülékváltás esetén miként lehet átvinni a meglévő mobilról az újra az eSIM-et.

Nem terjedhet el az eSIM, ha nem olyan egyszerű a használata, mint a fizikai SIM-é Forrás: Photononstop/Nathan Alliard

Az eSIM három módon kerülhet rá az okostelefonokra: egyrészt a mobilszolgáltatók üzleteiben az ügyintézők manuálisan rámásolhatják a készülékekre, másrészt a szolgáltatók bizonyos adatok elkérésével vagy mobilappon át lehetővé tehetik az új eszközökre való letöltését, harmadrészt pedig lehetőséget adhatnak a meglévő fizikai SIM-kártya digitalizálására az addig használt mobilon, majd a létrejött eSIM új készülékre való átmásolására.

A három módszer közül a két utóbbi mondható igazán fontosnak, hiszen megszokottá vált az új készülékek interneten való vásárlása, szolgáltatóktól és más kereskedőktől egyaránt. Muszáj, hogy a felhasználók maguk is meg tudják oldani a használt fizikai SIM-kártyájuk tisztán eSIM-es mobiljukra való átvitelét, továbbá a csak eSIM-es készülékeik közti váltást.

Most nagyon úgy tűnik, hogy az Apple után végre a Google is hajlandó lesz implementálni a mobilos rendszerében az eSIM-ek felhasználók általi mozgatásával kapcsolatos funkciókat. Mishaal Rahman fejlesztő az Android forráskódjában kiszúrta, hogy az operációs rendszer potenciálisan következő változata natívan támogathatja a fizikai SIM-kártyák digitalizálását, továbbá az eSIM-ek készülékek közti házilagos átvitelét.

A funkciók támogatása kritikus jelentőségű lépés volna az eSIM praktikussá tétele és elterjesztése érdekében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!