Betiltotta a nem hivatalos appokat a Twitter

Horizontal HEADSHOT PRESS CONFERENCE
Elon Musk
Vágólapra másolva!
Egyik pillanatról a másikra mehetnek a kukába a sajátjánál jobb kliensek.
Vágólapra másolva!

A webszolgáltatások jelentős része csak és kizárólag a hivatalos mobilos és számítógépes appok segítségével használható, hogy a tulajdonosaik képesek legyenek kontrollálni a felhasználói élményt, elejét vegyék az irányelveikkel vagy üzleti érdekeikkel ellentétes funkciók nyújtásának. Konkrét példát felhozva nem szeretik a szolgáltatások az olyan appokat, amelyek blokkolják a reklámokat.

Elon Musk legújabb ötlete, hogy csak hivatalos appokkal legyen használható a Twitter Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A Twitter eddig a kivételek közé tartozott, feltételek mellett és nem feltétlenül ingyen lehetővé tette, hogy harmadik felek alternatív appokat készítsenek a szolgáltatásához. Az Elon Musk által fémjelzett érával most vége lett ennek a nyitottságnak, körülbelül egy héttel ezelőtt teljesen váratlanul leálltak a Twitter egyes népszerű, nem hivatalos alkalmazásai, a szolgáltatás elkezdte visszautasítani a velük történő kommunikációt. Az érintett appok fejlesztőiben és felhasználóiban felmerült a sanda gyanú, hogy egyáltalán nem műszaki hibáról lehet szó.

A Twitter napokon keresztül mélyen hallgatott a helyzet okáról, majd a hét elején konkrétumokat mellőzve régóta fennálló szabályok megsértésével vádolta a fejlesztőiket. Egy hét lapulás után a szolgáltatás végre tisztázta a helyzetet, a frissített fejlesztői szerződésében teljesen betiltotta az alternatív appokat.

Innentől kezdve csak a hivatalos appokkal használható a Twitter.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!