Hasznos újításokat hozott a Chrome 110

google chrome
Jobb védelmet ígér a biztonságos böngészés speciális módja, de a működéséhez böngészési adatokat kell továbbítani a Google-nek
Vágólapra másolva!
Ez az utolsó Windows 7 és Windows 8.1 rendszereket támogató verzió.
Vágólapra másolva!

Kedden megkezdte a legújabb Chrome széles körű terjesztését a Google, a szokásostól eltérően pedig több érdemi újítás is elérhetővé vált benne. Ezektől függetlenül a 110-es kiadást leginkább az teszi mérföldkővé, hogy ez az utolsó Windows 7 és Windows 8.1 rendszereket támogató Chrome, a körülbelül négy hét múlva érkező 111-es főverzió már legalább Windows 10-et követel majd.

Jobb védelmet ígér a biztonságos böngészés speciális módja, de a működéséhez böngészési adatokat kell továbbítani a Google-nek Forrás: Origo

A Chrome 110 funkcionális fejlesztései közül kiemelhető, hogy a jelszavak automatikus kitöltése előtt már számítógépeken is lehetőség van biometrikus azonosítást kérni mentett adatok feloldása érdekében, a Beállítások oldal nyelvek részében pedig jobban testre szabható a beépített fordítószolgáltatás működése. Szintén a beállítófelület Adatvédelem és biztonság részében opcionálisan elérhetővé vált a proaktív védelem a veszélyes webhelyek, letöltések, és bővítmények kiszúrása érdekében, sajnos a működéséhez el kell küldeni a böngészési adatokat a Google számára.

Végül a Chrome 110 már támogatja az NVIDIA RTX Super Resolution videófelskálázási technológiát, bár ennek a tényleges használatához egyrészt GeForce RTX 3000/4000 szériás videókártyára, másrészt pedig egy február során megjelenő új grafikus driverre van szükség. A meghajtófrissítés telepítése után a funkciót az NVIDIA Control Panelben is aktiválniuk kell majd a felhasználóknak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!