Beteges retusálást végzett a babán a Galaxy mobil

I never thought I could love one being so much Family Bonds Candid One Parent Young Women Women Females Baby Boys Boys Males Copy Space Perfection Domestic Life Cute Adult Child Newborn Baby Kissing Holding Caucasian Ethnicity Bonding New Life Innocence D
Shot of a mother spending time with her newborn baby
Vágólapra másolva!
Nem tetszett a szülőnek, hogy kéretlenül fogakat generált neki a Galéria alkalmazás.
Vágólapra másolva!

Már évekkel ezelőtt elkezdtek belopózni a gépi tanulásos megoldások a mobilfotózás világába, a gyártók automatikus képjavítási algoritmusok formájában próbálják szebbé tenni az elkészítendő vagy már elkészített fotók minőségét.

Az automatizált eljárások eredményessége erősen körülményfüggő, a The Verge olvasója most egy kirívó esettel állt elő, a Samsung Galaxy S23 Ultra mobilján elérhető, gépi tanulásos fotófelújító funkció fogakat rajzolt a hét hónapos babájának. Az előtte-utána képeket elnézve meglehetősen nyilvánvaló, hogy min csúszott félre az automatikus javítás, a rendszer elmosódott fogsornak hitte a baba nyelvét, erre kivilágosította és részleteket adott hozzá.

Ezen túlmenően további érdekesség, hogy a rendszer módosított a baba arcformáján is, miközben a szülők valószínűleg csak fények javításához és zajtalanításhoz hasonló javításokat várnának el tőle.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!