Ezért vált hirtelen kutyává a Twitter logója

doge, dogecoin, kriptovaluta
A világhírű kutya
Vágólapra másolva!
Elon Musk most épp pereskedőkön és szövetségi nyomozókon gúnyolódik.
Vágólapra másolva!

Szokásához híven újból alaposan meglepte Elon Musk a Twitter felhasználói, a 194 milliárd dolláros vagyonával a világ második leggazdagabb emberének számító üzletember váratlanul lecserélte a Twitter madaras logóját a viccnek indult és az is maradt Dogecoin kriptovaluta arcaként szolgáló shiba inu kutyára.

A világhírű kutya Forrás: Know Your Meme

A döntő többség nem értette a viccet a logócserében, azonban az ellene indított hatósági eljárásokon és polgári pereken általában csak nevetgélő Musk ezúttal is csak gúnyolódik, ráadásul rögtön két okból.

Elsőként is az ügyvédei pénteken kérvényezték egy amerikai bírótól, hogy az utasítsa el a Dogecoin befektetői által indítani kívánt csoportos pert, ebben 258 milliárd dollár kártérítést követelnének Musktól a kriptovaluta árfolyamának állítólagos manipulálása miatt. A másik ok, hogy mindeközben szövetségi nyomozók is vizsgálják, hogy a korábbi twitteres tevékenységei során próbálta-e haszonszerzési célból befolyásolni a Dogecoin árfolyamát.

A Twitter logójának lecserélésével Musk új lendületet adott a mém kriptovaluta árfolyamának, az értékét olyan negyedével emelve 10 amerikai cent, azaz olyan 34 forint felé is kúszott a Dogecoin. Kontextusként az akciója előtt egy hónapban javarészt a 7-8 centes tartományban mozgott az árfolyam.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!